Blue Cross Youth Center

Blue Cross Youth Center är kanske en av de viktigaste verksamheterna vi medverkar i. Att bidra till att rädda gatubarn som lever i en total misär. Att tvingas att leva som gatubarn är en ovärdig uppväxt som inte något barn ska behöva utsättas för. För att döva hunger, kyla och rädsla sniffar barnen ofta kontaktlim som är billigt och lätt att komma över.

Vårt stöd till Blue Cross i Kenya sker i samarbete med Stockholms läns Blåbandsungdom, insamlingar  samt överskott från butiken i Gamla Stan.  

Stödet har varit mycket uppskattat och värdefullt och om detta har vi fått flera rapporter om från Kenya men även direkt från Ishmael Shem, verksamhetsansvarig på Blue Cross Youth Center, som besökte Stockholm under sommaren. Att få visa honom vårt arbete för ungdomar här hemma och hur vi har möjlighet att skapa stöd till deras verksamhet var mycket uppskattat.

Andra som ger stöd till Blue Cross Youth Center är Världens Barn och Blå Kors Norge.

Vårt stöd går till att rädda barnen från gatan, hem till familjen igen och sedan att klara skolan.

Blue Cross eller som vi kallar dem, Blå Kors är en internationell biståndsorganisation med säte i Schweiz. Blå Kors arbetar i totalt 46 länder främst i tredje världen. I vårt stödjande arbete har vi mött gatubarn i Kenya och i Namibia och inser att vi måste dela med oss av vårt överskott till att rätta barn som tvingas växa upp under mycket svåra förhållanden som gatubarn.
Blue Cross Youth Center har blivit huvudmottagare för vårt stöd och där vi ser exakt hur alla pengar använts. 

Denna filmen gjorde Johan Östberg och jag när vi besökte Kisumu i Kenya och hade en hel dags värdegrundsarbete med de lokala barnen och många gatubarn. Resultatet blev en låt som heter Ms Kenya och är skriven av Johan Östberg.

Vårt engagemang i Blå Kors blev med tiden stort och till deras General Meeting i Madagaskar, Afrika skrev Johan Östberg denna låt och med ett tvärsnitt av det arbete vi i Södertörns Blånandsförening arbetat med sedan 2010.